Letní rekondiční pobyt

30.7.2020

I letos se nám podařilo uspořádat pro naše klienty a jejich chlupaté pomocníky rekondiční pobyt a to v termínu 5. 7. – 11. 7. 2020. Protože se nám moc líbilo vloni na Vysočině, rozhodli jsme se tam ještě jednou vrátit. Na místo, které pro některé bylo již známé, ale pro někoho novinka, se sjelo celkem 12 nevidomých z celé ČR, samozřejmě se svými čtyřnohými parťáky!

Ubytováni jsme byli v Hotelu U Loubů, kde se o nás vzorně starali.

Přeci jen to letos bylo ale trochu jiné. Vzhledem k současné situaci s pandemií koronaviru, kdy řada klientů od jara neměla možnost trénovat se svými pejsky, nekonala se ani žádná cvičební setkání apod. jsme soustředění zaměřili na ještě intenzivnější výcvik a opakování dovedností vodicích psů, protože to bylo opravdu potřeba. Každý den se poctivě cvičilo. V okolí hotelu to byla poslušnost, odmítačka, nácvik chůze v simulované překážkové dráze, aport atd.

hromadná poslušnost

Jezdili jsme trénovat i do okolních měst: do Žďáru nad Sázavou a do Nového Města na Moravě. Tady probíhalo individuální cvičení – instruktor a klient se svým psem. Každý si zdokonaloval a opakoval veškeré dovednosti svého psa, které jsou důležité pro vodění , a to v běžném městském provozu. Takže se jednalo např. o vyhledávání schodů, přechodů či dveří, převedení přez vozovku, zastavování obrubníků, obcházení překážek na chodníku, jak statických /lavičky, reklamní banery…/, tak i pohyblivých /lidé/.

Ale vždy se našel i čas na cukrárnu a na něco dobrého!

Ten cvičitel na mě ale dohlíží ale neboj já paničku bezpečně převedu 🙂

Počasí nám přálo, takže v polovině týdne jsme skočili s našimi pejsky do nedalekého rybníka na koupačku! To byla paráda!

hurááá voda! Po práci zasloužené hrátky .

Cvičení kolem hotelu bylo hromadné, ale i v menších skupinkách. To je pro psy vždy moc fajn, někteří se předvádí, jací jsou šprťáci, druzí zas provádějí tak trochu rebélii, takže je u toho často i spousta legrace!

V časech mezi cvičením jsme mohli hojně využívat i bazén, který se nacházel v našem hotelu, což byla naprostá bomba! Kdo se nechtěl zrovna zchladit, mohl si posedět a popovídat s kamarády na venkovní zahrádce či v altánku třeba při kávě.

Musím paničku bezpečně provést v simulované překážkové dráze

Ve čtvrtek večer jsme, po dalším náročném, ale krásném dni, opékali u hotelu buřty,nechyběla ani kulturní vložka /zazpíval a na klávesy zahrál náš nevidomí Pavel/.

V pátek nastal den D! Konala se soutěž! Chtěli jsme vidět, jak se po týdnu tvrdé práce pejsci zlepšili! A bylo to opravdu znát! Všichni se moc snažili a byli moc šikovní! To nám udělalo obrovskou radost!

paničkooo už běžím podat ti vodítko !

Nesmíme zapomenout také zmínit, že v okolí místa, kde jsme bydleli, je krásná příroda, louky, lesy, takže každodenní procházky s našimi mazlíčky nesměly chybět!

No a vše je zase u konce, balení, rozlučka s kamarády!

Tak zase za rok, přátelé!

Chtěli bychom poděkovat personálu Hotelu U Loubů za skvělou péči a všem průvodcům, bez kterých by to zkrátka nešlo! Děkujeme Vám!

Projekt byl realizován za pomoci Nadačního fondu ČR ze sbírky Světluška.

Výše příspěvku činila 70 000Kč.

                                                                     Děkujeme Světlušce za podporu!