Rekondiční víkend v lázních Bechyně

2.4.2018

Bahno, bubliny, žhavé kameny, masáže, procházky po krásném historickém městě no a taky nějaký ten psí výcvik, to vše jsme si s našimi klienty užívali na rekondičním víkendu v lázních Bechyně.

Nedílnou součástí našeho programu následného servisu a péče o klienty, držitele vodicích psů, jsou takzvané rekondiční pobyty. Jejich cílem je především procvičit to, co jejich psi umějí, doladit drobné nedostatky, prostě držet je (a samozřejmě i jejich paničky a pánečky) v pracovní kondici. Proto taky to slovo „rekondice“. Samozřejmě jsou tyto pobyty i o vzájemné výměně zkušeností, postřehů z praktického života s vodicím psem, o kamarádství i o nových zážitcích.

Velké, týdenní rekondiční pobyty organizujeme v létě, přeci jenom se potřebujeme pohybovat co nejvíc venku, což by ve dvacetistupňových mrazech a sněhových závějích šlo poněkud obtížně. Začátkem března to ale v jihočeské Bechyni vypadalo spíš na jaro.

Prodloužený víkend, který jsme s našimi kamarády, držiteli vodicích psů, strávili v tamních lázních, nebyl jen ve znamení léčebných a relaxačních procedur, ale došlo i na cvičení. Klienti si se svými vodicími psy procvičili poslušnost, překážkovou dráhu nebo třeba tzv. „odmítačku“ – ignorování pohozených návnad.

Krásného prostředí historického městečka jsme využili k frekvencím po jeho centru. Navštívili jsme i některé památky (například nádherný gotický klášter), za zasvěcený výklad děkujeme paní průvodkyni z místního informačního centra.

A samozřejmě nemohlo chybět večerní posezení v partě fajn přátel u něčeho dobrého. Počasí nám docela přálo, zaměstnanci lázní Jupiter se o nás perfektně starali a tak věříme, že se v Bechyni ještě někdy znovu sejdeme.

Text: Martin Pešek
Fotografie: archív spolku Vodicí psi srdcem, z.s.