Štěňátka v předvýchově

28.12.2020

Nyní máme ve výchově čtyři štěňátka.

Žijí u našich báječných předvychovatelů-dobrovolníků, kteří se o ně vzorně starají. Každý prcek ve dvou měsících putuje do rodiny svého dočasného páníčka. Ten má veliký úkol!

Vychovat z neposedného štěňátka během následujících 10 měsíců slušně vychovaného pejska, který je připraven nastoupit do školy pro vodicí psy.Je tedy potřeba, aby se pejsek tzv. socializoval.

Konkrétně to vypadá tak, že předvychovatel tráví s pejskem 24 h denně, bere si ho s sebou do práce, chodí s ním nakupovat, učí ho jezdit různými dopravními prostředky, navštěvují společně kulturní, sportovní i jiná zařízení.Díky tomu je pak štěňátko zvyklé na lidi kolem sebe, ruch města a celodenní společnost po boku člověka. V jednom roce věku takto připravení psi nastupují do školy, kde se budou učit budoucímu řemeslu vodicího psa.

Všem našim předvychovatelům patří obrovský dík! Jejich pomoc je pro nás nenahraditelná a moc si jí vážíme!

 

A tady představujeme nejmladší posily našeho týmu :

Volt 

žije v Praze, je moc šikovný a hodně se svými páníčky cestuje po republice. Doma mu dělají společnost i želvičky, které rád sleduje.

Vamp

je brácha Voltíka, kluci jsou sice vzhledově odlišní, ale v lumpárnách se podobají. Dokonce bydlí kousek od sebe, takže se páníčci občas schází na společnou procházku! Žije se svou pečovatelkou v rodinném domku, kde mají i kočku, ale ta se s ním nekamarádí! Jeho panička jezdí na koni, tak jim Vampík dělá často doprovod.

 

Betty

je černá ďáblice, ale velice učenlivá a vnímavá. Žije se svými dočasnými páníčky v Praze.

Bárt 

je brácha Betty a to se vším všudy, je také moc chytrý, vnímavý a rád se učí nové věci. Má doma zkušenou pečovatelku a další dva psí kámoše, takže o zábavu není nikdy nouze!

Všem našim předškolákům přejeme, ať jim to jde pořád tak dobře jako dosud!